Nieuwsbrief 275
15-6-2024
DBH Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt al door 363 abonnees ontvangen.

Beste {tag:name},

Bij deze ontvangt u uw nieuwsbrief, met daarin de centrale agenda en ander nieuws.

Nieuwsberichten voor de volgende brief graag voor 1-7-2024 aanleveren op db@harreveld.nl

Centrale Agenda

Datum Tijd Activiteit
27-6-2024 12:00 Kom met etten
1-7-2024 19:30 Openstelling Oudheidkundige Vereniging Harvelt
13-7-2024 00:00 Jubileumfeest 66 jaar bestaan CV De Zandbieters
25-7-2024 12:00 Kom met etten
28-8-2024 08:50 Plakweekend witte brug
29-8-2024 07:50 Plakweekend witte brug
29-8-2024 12:00 Kom met etten
30-8-2024 07:50 Plakweekend witte brug
31-8-2024 07:50 Plakweekend witte brug
1-9-2024 07:50 Plakweekend witte brug

Niet kiezen is verliezen

Harreveld heeft haar voorkeur uitgesproken

Wij zijn blij dat jullie met zovelen je voorkeur voor een locatie kenbaar hebben gemaakt. Dit geeft aan hoe betrokken jullie zijn bij Harreveld. Dank jullie wel!

Er zijn genoeg stemmen uitgebracht

Even wat ‘zakelijke feiten’. Als criterium of de peiling wel of niet valide is (dat wil zeggen; zijn er genoeg stemmen uitgebracht om de peiling mee te nemen in het definitieve advies) hebben we het ‘referendumcriterium’ aangehouden. Dit betekent dat er minimaal 30% van het totaal aantal inwoners 18+ van Harreveld (1.036) gestemd moet hebben. Dat betekent dat de stemming valide is wanneer er meer dan 310 stemmen uitgebracht zijn.

Er zijn 561 geldige stemmen uitgebracht, dus de peiling is valide. Dit resultaat kunnen we dus meenemen in de definitieve keuze. Daar zijn we blij mee!

Uitslag

De verdeling van de uitgebrachte stemmen is als volgt:

476      ’t Kempken

72        ’t Hach

13        Geen voorkeur

 

Wat betekent dit nu?

De uitgesproken voorkeur is één van de factoren die meespelen in de afweging om tot een keuze voor een scenario te komen. Zoals ook aangegeven in de uitnodiging en in de uitgebreide informatie. Voor de zomervakantie zal het eindrapport met daarin de definitieve keuze voor een scenario klaar zijn.

We moeten wel realistisch zijn, want dat is pas het begin. Deze notitie wordt gepresenteerd aan onze opdrachtgevers. Uiteindelijk maken zij de definitieve keuze. Als werkgroep blijven we natuurlijk actief, deze notitie is pas het begin!

 

Samen verder!

We beseffen dat op welk scenario de keuze uiteindelijk valt, een deel van Harreveld teleurgesteld zal zijn. Ook als niet het scenario van jouw voorkeur gekozen is hebben we je nodig in de toekomst.

Want een plan moet uitgewerkt worden. Van meedenken over hoe we als verenigingen gaan samenwerken, hoe het gefinancierd en geëxploiteerd kan worden, tot letterlijk hulp bij het bouwen en nog veel meer. Kortom we doen graag voor de volgende stappen een beroep op jullie kennis, kunde, relaties en/of (spier-)kracht.

Laten we als één Harreveld samen aan de slag gaan om te zorgen dat die Multifunctionele Accommodatie er komt. Een plek voor en door Harreveld!

Mogen we op jullie rekenen?

 

Namens de werkgroep; Dorpsbelangen Harreveld, Omnivereniging KSH, Dorpshuis 't Kempken

OKV Harvelt

Vanwege de vakantie gaat het inloopuurtje van OKV Harvelt 5-8-2024 niet door.

We zitten er maandag 2 september weer.

Lotenverkoop Zonnebloem weer van start

Beste inwoners van Harreveld

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, komen wij ook dit jaar weer bij u aan de deur voor de verkoop van Zonnebloemloten.
Binnenkort, d.w.z. gedurende de gehele maand juni, kunt u een van onze vrijwilligers(sters) dus verwachten.

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag  van de Zonnebloem zijn er dit jaar, naast de bestaande, 3 extra mooie jubileumprijzen:
een Villa for You vakantiecheck twv € 1500,00, een hele maand gratis boodschappen t.w.v.
€ 750,00 en een ballonvaart voor 2 personen.

De trekking van de loterij 2024 zal op 7 oktober in Breda plaatsvinden.
De uitslag hiervan zullen wij t.z.t. vermelden in deze Nieuwsbrief.

Voor ons als vrijwilligers is het altijd weer bijzonder te merken dat u het werk van de Zonnebloem zo waardeert en dat stimuleert ons alleen maar ons te blijven inzetten voor de zieke, lichamelijk beperkte en/of eenzame mensen in onze omgeving.

Even nog ter extra informatie:
van elk lot à € 3,00 mag onze eigen afdeling € 2,25 behouden en wordt € 0,75 afgedragen aan de Landelijke Zonnebloem in Breda.
Bent u nog donateur? Die bijdrage gaat in zijn geheel naar Breda.

Evenals vorig jaar bieden wij u de mogelijkheid loten contant of door middel van het scannen van een QR-code te betalen.

Wij danken u alvast heel hartelijk voor uw warme belangstelling en medewerking en wensen iedereen een hele mooie zomer, in goede gezondheid.

Vriendelijke groeten,

bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Harreveld

Voorzitter/bestuursleden gezocht voor Dorpsbelangen Harreveld

In de nieuwsbrief van 1 mei heeft onze huidige voorzitter Jos Hulshof aangegeven na de algemene ledenvergadering van juni te stoppen met zijn functie als voorzitter. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter en bestuursleden.

We zoeken personen met, maar ook zonder bestuurservaring, jong en oud, zowel in de kom als in het buitengebied woonachtig.

Wat doet Dorpsbelangen zoal?

Zorg dragen voor leefbaarheid van Harreveld, door het initiëren en ondersteunen van projecten, activiteiten en verenigingen die hier een positieve bijdrage aan leveren. Ons werkgebied loopt onder anderen van contact met de Gemeente, WMO, politie, Horizon, basisschool en alle verenigingen van Harreveld tot ontwikkelen van een Dorpsplan.
Op dit moment lopen er belangrijke zaken voor de leefbaarheid in Harreveld, waaronder:
-             woningbouw voor starters en senioren
-             verkeersveiligheid van de Kerkstraat
-             Horizon
-             TVH en samenvoegen van ’t Hach en ’t Kempken

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, stuur dan een email naar db@harreveld.nl

Beste Harrevelders,

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben, bestaat onze carnavalsvereniging de Zandbieters 66 jaar.

Om de vereniging in het zonnetje te zetten, wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een mooi jubileumfeest. Deze vindt plaats op zaterdag 13 juli in de sfeervolle Pastorietuin van Harreveld. Hiervoor ontvangt u een dezer dagen een attentie in uw brievenbus!

We hopen jullie dan ook allemaal te ontmoeten op zaterdag 13 juli tijdens de Route 66 Party, met medewerking van de Olthuus Brothers en DJ Piet, aanvang 20.11u. Om te proosten op het jubileum en om er samen een fantastisch feest van te maken!